Niemand wil definitief afscheid nemen van een dierbare. Als een naaste overlijdt is dat erg aangrijpend. Achteraf is het niet alleen heel fijn, maar ook belangrijk bij de verwerking, om terug te kunnen kijken op een mooi afscheid. Waarin gezegd en gedaan is wat de nabestaanden wilden doen ter ere van hun dierbare.

De juiste woorden vinden voor wat je graag wilt zeggen is verre van makkelijk. Die woorden vervolgens verbinden tot een verhaal, is voor de meeste mensen echt een brug te ver. Dat is het in het gewone leven al. Maar zeker in de dagen tussen het overlijden en de begrafenis of crematie, als er van alles moet worden geregeld. Een overlijden komt immers meestal onverwacht.

Verhalen maken over levens en de bijzondere momenten daarin, is mijn vak. Bij het maken van zo’n verhaal blijf ik zo dicht mogelijk bij wat mensen mij vertellen. Vaak zelfs letterlijk, omdat ik het vooral hun verhaal wil laten zijn. Maar ook omdat ik het eenvoudigweg niet anders kan. In ruim zeven jaar dat ik trouwambtenaar in de gemeente Zwolle ben, heb ik gemerkt dat mensen het vooral heel fijn vinden dat het verhaal erg persoonlijk en herkenbaar is dat ik tijdens hun huwelijksvoltrekking vertel.

Ik help nabestaanden graag door een passend en persoonlijk afscheidsverhaal te maken. In een of meer persoonlijke gesprekken bij u thuis vertelt u wat u graag zou willen overbrengen. Daarmee maak ik een speech zoals u die hebben wilt.

Als u dat wilt, kan ik u ook begeleiden bij de invulling van de complete ceremonie en alles wat daarbij komt kijken.