Het begon allemaal juist zo goed. Je liet je website bouwen en de eerste weken was je reuze fanatiek; elke dag een nieuwsbericht. Met een foto erbij! Daarna werd die website al snel van een lust een last.

 
Je verlegde de lat naar wekelijks nieuws en na twee maanden gaf je het op. De homepage is ondertussen uit 2015, maar kan volgens jou nog steeds door de beugel. Je contactgegevens kloppen immers als een bus.
 

cafe-3-2

Terwijl jij weer met volle kracht doet waar je goed in bent, bezoeken huidige en potentiële nieuwe klanten je verouderde website. Je klanten komen na een eerste webbezoek niet meer terug. Dat is niet erg; ze kennen je werk en bellen je wel. Potentiële nieuwe klanten, belangrijk voor de groei van je onderneming, klikken door je website die sinds eind vorig jaar stil is blijven staan. Voor hen betekent oud nieuws dat je bedrijf geen recente opdrachten heeft uitgevoerd of, erger nog, misschien al niet meer bestaat. Ze nemen de moeite niet om te bellen, maar klikken snel verder, bij je concurrenten.

Besteed nieuws maken uit

Wat zou het mooi zijn als een ervaren tekstschrijver die wekelijkse taak van je overneemt en ervoor zorgt dat je website up-to-date blijft. Net zoals jij ervoor zorgt dat jouw onderneming up to date is.

Communicatieve Zaken

Als je mij inschakelt, kan ik je op verschillende manieren van dienst zijn.

Wekelijks of tweewekelijks help ik je eraan herinneren dat er een nieuw bericht op je site moet komen. Je kan zelf een tekstvoorzet doen die ik dan redigeer, of ik bel je en op basis van wat je mij vertelt, schrijf ik een tekst.

In een gesprek vertel je me wat er in je branche speelt en welke ontwikkelingen je graag zou willen volgen om er af en toe wat over te schrijven, op je website in een update op je LinkedIn, die klanten dan lezen. Op basis van het gesprek houd ik het (vak)nieuws bij en doe een voorstel voor een actueel onderwerp. Als je ja zegt, maak ik een eerste tekstvoorzet.

In jouw organisatie is een medewerker of een secretaresse verantwoordelijk voor de website, maar dat doet hij of zij naast het andere werk. Vaak schiet dat er dan bij in. Ook hier kan ik bijspringen. Bijvoorbeeld op de manieren die ik hierboven beschreef, maar ook door de medewerker te begeleiden en er zorg voor te dragen om de planning te halen.